A támogatási programról:


A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága eredményesen pályázott  a Társadalmi Megújulás Program „Tudásdepó-Expressz” c. kiírására. A pályázat olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási és digitális kompetenciák fejlesztését. Ennek érdekében támogatja a tanulást segítő szolgáltatások, adatbázisok, dokumentum- és információ-szolgáltatási rendszerének fejlesztését és összehangolását, a könyvtárak ehhez kapcsolódó humánerőforrásának fejlesztését.

A Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának programja:
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírásával összhangban a projekt a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága fenntartásában működő múzeumi könyvtárak összehangolt szolgáltatás fejlesztését célozza speciális területi szintű múzeumi könyvtári hálózat működtetésével: a Szentendrei Ferenczy Múzeumoz tartozó képzőművészeti könyvtár nyilvánossá tételével, az Országos Könyvtári Rendszerekbe való bekapcsolódás lehetőségének megteremtésével. Pest megye 9 múzeumi könyvtárának anyagából 3 fókuszkönyvtár kialakítására kerül sor, melyek az egész életen át tartó tanulás színtereivé válhatnak szolgáltatásaik és a könyvtárhasználó célcsoportok bővülésének eredményeként.

Könyvtáraink dokumentumait a Szirén nevezetű integrált könyvtári számítógépes adatbázisba visszük fel, ez 100.000 könyvtári egység internetes elérhetőségét teszi lehetővé. A könyvtár jelentős szakmai könyvállományával alkalmassá válik arra, hogy partnere legyen a minőségi köz- és felsőoktatásnak. A kiemelt célcsoportba tartozó diákok elérése érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk a szentendrei  Móricz Zsigmond Gimnáziummal, a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolával, a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziummal, amelyek nevelőmunkáját a továbbiakban a múzeumi könyvtár informatikai és könyvtár-pedagógiai programokkal támogatja. A minőségi munkát segíti elő három munkatársunk továbbképzése is az Országos Széchenyi Könyvtárban.


Adatok:
Projektgazda:  Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága
Projekt megnevezése: Fókusz Program a Pest megyei múzeumi könyvtári hálózat kialakítására
TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0003
Projekt időtartama:     2010.09.01 – 2011.08.31.
Elnyert támogatás:     23.571.986 HUF
Kapcsolat:       Major Tímea projektmenedzser
Szentendre, Fő tér 2-5.
1/485-6800/6227
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Osváth Eszter sajtófelelős
Ypsylon média Kft.
Budapest, Királyi Pál u. 18.
06/30 338-1848
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.